Skip to content

Korsryggsmerter

Ryggsmerter er svært vanlig, og det antas at 60–80 % vil få korsryggsmerter i løpet av livet. Prevalens av isjias med nerverotssmerter er mellom 1 – 5 %. For 80 – 90 % av akutte korsryggsplager kan man ikke si noe sikkert om hvorfor smerten oppstår.

Ryggsmerter kan oppstå akutt eller gradvis og variere fra milde til intense. Plagene kan gjøre det vanskelig å gjøre dagligdagse aktiviteter som å kle på seg, bevege seg eller sove. Uansett hvor sterke smertene er, vil ryggsmertene sannsynligvis bli bedre av seg selv.

De fleste har bare smerter i ryggen, men noen kan også utvikle smerter nedover et ben. Smertene kan være lokalisert til lysken, sete-regionen, låret eller stråle ned i foten. Denne smertetilstanden kalles isjas, eller lumbalt skiveprolaps, da isjiasnerven i benet blir berørt. Vi har flere terapeuter som er flinke på korsryggssmerter.

De aller fleste ryggsmerter har ikke behov for kirurgi men bør behandles med spesifikk trening,  manuelle behandlingsteknikker og aktivitetsregulering. Det er også viktig å selv få en grundig forståelse hva problemet er, noe våre terapeuter kan hjelpe med.

Her er en informativ artikkel om korsryggssmerter: https://www.fysioterapeuten.no/15-ting-du-ikke-visste-om-ryggsmerter/120622